Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klawiatura mechaniczna?

Miki091234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie polecili byście dobrą klawiaturę do gier za mniej więcej 200-250zł
Chciał bym żeby przyciski były podświetlane i żeby była ona mechaniczna.

Opublikowano

Po co się bawić w wynalazki Trusta, jak masz sprawdzony i pewny sprzęt z większą ilością funkcji i lepszą jakością wykonania?

Poczytaj sobie na necie recenzje, nie ma co brać w ciemno.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A dasz może jeszcze jakieś propozycje?

Co myślicie o Mad Catz S.T.R.I.K.E.7?

To ma być przepraszam bardzo klawiatura do 250zł, czy 1200?!

Wymyślasz jak nwm, te, które wymieniłem są najlepsze i nie ma innej opcji, jak ci się coś w nich nie podoba, to napisz konkretnie co, a nie jak jakaś za przeproszeniem baba w sklepie, hmm może ta? Albo nie, ta!

...

Opublikowano

@up

Roccat i Natec to nie mechaniczne...

Sam mi je polecałeś, a wszędzie informacje:

"klawisze membranowe"

@top

Za tyle nic dobrego nie znajdziesz.

Możesz kupować pseudo mechaniczne, które są membranowymi.

Osobiście polecam klawy TESORO. Sam mam, i jestem zadowolony.

Musisz jednak wybrać konkretne przełączniki. Dla mnie, najlepsze są

Cherry MX Brown.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

@up

Roccat i Natec to nie mechaniczne...

Sam mi je polecałeś, a wszędzie informacje:

"klawisze membranowe"

@top

Za tyle nic dobrego nie znajdziesz.

Możesz kupować pseudo mechaniczne, które są membranowymi.

Osobiście polecam klawy TESORO. Sam mam, i jestem zadowolony.

Musisz jednak wybrać konkretne przełączniki. Dla mnie, najlepsze są

Cherry MX Brown.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/natec-genesis-gx88-rx88-i-hx66-niedrogi-zestaw-dla-graczy.html
http://pclab.pl/pr55492.html
http://www.genesis-MPCforum.com/search/rx88.html
Przestań pieprzyć za przeproszeniem głupoty, jak dla Ciebie Cherry MX to są membranowce, to Ci szczerze współczuję, na drugi raz polecam poczytać, zanim wbijesz się w temat, na który nie masz pojęcie. Cherry MX Black ku ścisłości.

http://en.wikipedia.org/wiki/ZF_Electronics
@Up.

Przełączniki to nic innego, jak to, co siedzi w klawiszu

Membranowe wyglądają mniej więcej tak i są stosowane w małych pilotach do DVD i innych.

Klawiatura_membranowa_FULL_SCALE.png

Opublikowano

Jedyny minus, który jest w niej odczuwalny, to brak gumowych podkładek antypoślizgowych na wysuwanych stópkach klawiatury u góry, przez co strasznie się ślizga i trzeba grać "na płasko", zresztą poczytaj sobie tutaj bardzo dobrą recenzję + na dole strony jest dla niedowiarków nawet gif symulujący pracę klawisza w tej klawie.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/natec-genesis-gx88-rx88-i-hx66-niedrogi-zestaw-dla-graczy.html

Opublikowano

za 500zł to możesz kupić Razer Blackwidow Ultimate 2013. ona na 1000% jest mechaniczna

do takiej kwoty znajdzie sie kilka klawiatur mechanicznych tylko od własnych preferencji zalezy która wybierzesz :) patrz tylko czy sam mechanizm to jakas chinska podróba czy cherry bo to bardzo duza różnica w wytrzymałości

Opublikowano

Klawiatury za 500zł to już przesada, nie ma w nich nic więcej, niż w tych za 300, już nawet nie wspominając o tym, że ten Roccat Isku FX jest o wiele lepszy od BlackWidow...

Jak już bardzo chcesz zmarnować 500zł, to nwm kup sobie za to kartę graficzną, albo myszkę i klawę, a nie jakieś nie wiadomo co.

Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Opublikowano

@up chyba troche nie ogarniasz, za 300zł nie znajdziesz żadnej nowej klawiatury mechanicznej ten roccat isku fx nie wyglada mi na klawiature mechaniczną :) ( nie czytałem o niej nic ale po zdjęciach tak wnioskuje) klawiatura mechaniczna to bardzo duża różnica w komforcie gry itp. oczywiście po częsci sie zgadzam bo sama klawa nie doda Ci skilla ale mechaniczne wiecej wytrzymują i są dokładniejsze w użytkowaniu :)) takie jest moje zdanie

Opublikowano

@up chyba troche nie ogarniasz, za 300zł nie znajdziesz żadnej nowej klawiatury mechanicznej ten roccat isku fx nie wyglada mi na klawiature mechaniczną :) ( nie czytałem o niej nic ale po zdjęciach tak wnioskuje) klawiatura mechaniczna to bardzo duża różnica w komforcie gry itp. oczywiście po częsci sie zgadzam bo sama klawa nie doda Ci skilla ale mechaniczne wiecej wytrzymują i są dokładniejsze w użytkowaniu :)) takie jest moje zdanie

Wyjdź.

Masz roentgen w oczach, że widzisz co siedzi w klawiszu?

Niedojż, że jest mechaniczna, to bije tego lazelka pod każdym względem, ma podkładkę pod nadgarstki, nieograniczoną wręcz ilość kolorów podświetlenia, klawisze programowalne, MECHANICZNE klawisze i nie przepłacasz za firmę (aż tak bardzo, jak w przypadku Razera).

Jak nie wiesz nic na temat, to się nie wypowiadaj, bo nic się nie znasz, a tylko zamieszanie wprowadzasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...